Fuente: RTPA, 20 de setiembre. 2024 18:57

Empieza la vendimia de la DOP vinu de Cangas

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  • 0:01Llegó el día más esperado por los
  • 0:02viticultores de la Denominación de
  • 0:04Origen Protegida de Cangas y
  • 0:06desde primera hora de la mañana
  • 0:07comenzaron a recoger las uvas
  • 0:09de los diferentes viñedos que
  • 0:10pueblan los concejos de Narcea e
  • 0:12Ibias.
  • 0:13Estamos súper contentos de empezar
  • 0:14porque al final el esfuerzo de todo
  • 0:16el año, de todo un año, que es ni
  • 0:18más ni menos, pues llega
  • 0:20a su fin y podemos recoger el
  • 0:21producto, que es lo más importante.
  • 0:22Desde aquí hasta el pilar vamos a
  • 0:24estar Vendimia en dos días
  • 0:26alternos.
  • 0:28Depende de la variedad vamos
  • 0:29metiendo. Y cuánta gente?
  • 0:31Pues depende del día. Hoy, por
  • 0:32ejemplo, pues somos diez personas,
  • 0:34depende el día.
  • 0:35Un proceso que llevará sobre un mes
  • 0:37y en el que los bodegueros esperan
  • 0:39sacar un total de 200.000 kilos
  • 0:41tras una buena floración y una buena
  • 0:42calidad de la uva, pero siempre
  • 0:44pendientes del tiempo de.
  • 0:46Este viñedo que es el alma de un
  • 0:47blanco que es el primero que
  • 0:48empezamos a vendimiar.
  • 0:50Sacaremos entre unos 11 o 12.000
  • 0:52kilos, pero en total entre
  • 0:54todos los viñedos sacaremos
  • 0:56unos 26.000 kilos entre
  • 0:58la uva blanca y la uva tinta.
  • 1:00Tras la recogida comienza un tramo
  • 1:02de trabajo de bodega que llevará de
  • 1:043 a 4 meses en el que las
  • 1:06variedades blancas se despliegan,
  • 1:08se piensan y pasan la fermentación,
  • 1:10mientras que los tintos fermentan
  • 1:12con lo viejo que es la piel que
  • 1:13protege la uva.
  • 1:15Una vendimia que es el fruto de
  • 1:17trabajo de todo un año y en el que
  • 1:19los viticultores tienen puestas
  • 1:20muchas esperanzas por todo el
  • 1:22esfuerzo realizado durante todo el
  • 1:23año.
  • 1:24Un trabajo muy sacrificado para dar
  • 1:26un producto de calidad,
  • 1:28característico y emblemático del
  • 1:29suroccidente asturiano.

Esta temporada esperen recoyer 200 mil quilos d'uva

Llegó'l día esperáu polos viticultores de la Denominación d'Orixe Protexida de Cangas y dende primer hora de la mañana empezaron a recoyer les uves de los distintos viñeos que pueblen los conceyos de Cangas del Narcea y Ibias, señala Luciano Gómez, de Bodegas La Verdea.

Un procesu que va llevar sobro un mes y nel que los bodegueros esperen sacar un total de 200 mil quilos tres un bon floriamientu y una bona calidá de la uva pero siempres pendientes del tiempu destaca María Crespo, de Bodegas La Verdea.

Tres la recoyida empieza un tramu de trabayu de bodega que va llevar de 3 a 4 meses nel qu'a les variedaes blanques se-y quita la magaya, se prensa y pasen a fermentar, mientres que les variedaes tintes llelden cola piel que protexe la uva.
Una vendimia que ye'l frutu de trabayu de tou un añu y nel que los viticultores tienen puestes munches esperances por tol esfuerzu fechu tol añu.

Un trabayu mui sacrificáu pa dar un productu de calidá característicu y emblemáticu del suroccidente asturianu.