Fuente: RTPA, 9 de avientu. 2024 08:28

La Felguera escueye la meyor fabada

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  • 0:00Arte visual, olfativo y sobre
  • 0:02todo a la gustativa.
  • 0:03Y después un poco la presión de
  • 0:05conjunto en el plato.
  • 0:06Buenas fabes, buen con
  • 0:08pango y una presencia
  • 0:10característica e ideal.
  • 0:12El color, la textura
  • 0:14es muy.
  • 0:15Diferente de hacer una fabada.
  • 0:17Poco a poco y con cariño,
  • 0:20que irán ahí inefables
  • 0:22y no mirar paellas.
  • 0:23Gastronómicamente es el
  • 0:25plato preferido.
  • 0:26Aunque luego está el pote,
  • 0:28los callos y demás.
  • 0:29Pero quien no habla de la fabada
  • 0:31de las fabes?

El restaurán Café Central de Xixón, ganador na categoría profesional

La Felguera rinde estos díes homenaxe a la so fabada. Güei foi xornada de degustación, pero tamién de concursos.

El premiu a la meyor fabada d'Asturies llevóla’l restaurán Café Central de Xixón, na categoría profesional. N'aficionaos, per segunda vegada, llevólu Julia Cortés.

A esta 33 edición del concursu presentáronse 38 fabaes. 22 na categoría d'aficionaos y 16 na de profesionales. Son en total tres más que nel añu anterior.