Fuente: RTPA, 11 de avientu. 2024 22:41

La falta d'actividá nel mataderu trestorna'l día a día de les carniceríes xixoneses

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  • 0:01No está influyendo en el precio
  • 0:02final de la carne en Gijón, pero la
  • 0:04ausencia de actividad en el matadero
  • 0:05está suponiendo trastornos en el día
  • 0:07a día de las carnicerías gijonesa.
  • 0:10Los tiempos de reparto de la carne
  • 0:11han aumentado, pero.
  • 0:12Ahora vamos todos.
  • 0:13Antes estaba repartido más mataderos
  • 0:15y ahora vamos todos más a uno
  • 0:18y nos afecta el reparto que antes.
  • 0:20A las 07:30, 08:00 teníamos aquí
  • 0:22la carne y ahora llega un poco más
  • 0:24tarde. Pero bueno, por lo demás nos
  • 0:26vamos adaptando.
  • 0:27Para los ganaderos gijoneses ha
  • 0:28supuesto también un aumento del
  • 0:30precio de los portes.
  • 0:31Paga el ganadero, indudablemente,
  • 0:33porque el ternero es de él.
  • 0:35Pero si aquí costaba, por ejemplo,
  • 0:3730 €, en Noreña cuesta 50
  • 0:38o 60 llevarlo allí.
  • 0:40El sector lamenta la lenta
  • 0:41degradación de los servicios
  • 0:43prestados por el matadero hasta
  • 0:44llegar a su cierre.
  • 0:45Aquí en Gijón no te llegaba,
  • 0:47casi todos los hígados te tiraban,
  • 0:49no te llegaba ninguna molleja.
  • 0:51Y las condiciones que había en el
  • 0:53canal? Pues no.
  • 0:54Y mientras tanto, la investigación
  • 0:56sobre los presuntos sabotajes que
  • 0:57echaron para atrás, la pretensión
  • 0:59del grupo cárnico ganadero asturiano
  • 1:01de gestionar el matadero, continúan.
  • 1:03El caso está ya judicializado.
  • 1:05La Policía Nacional confirma que ya
  • 1:07ha dado traslado al juzgado que
  • 1:08instruye la causa del conjunto de
  • 1:10las pesquisas realizadas.

Los tiempos de repartu de la carne medraron

El fin de l’actividá nel mataderu supunxo una medría nos tiempos del repartu de la carne y nel preciu de los portes del ganáu. Ye la consecuencia, apunten les carniceríes xixoneses, de pasar a depender nos más de los casos del mataderu de Noreña.

Nun ta influyendo nel preciu final de la carne en Xixón, pero la falta d’actividá nel mataderu ta suponiendo trestornos nel día a día de les carniceríes xixoneses. Los tiempos de repartu de la carne medraron. Pa los ganaderos xixoneses supunxo tamién una medría de los portes, esplica Rosi Díaz, carnicera xixonesa.

El sector llamenta la lenta degradación de los servicios prestaos pol mataderu hasta llegar al so pieslle.

Mientres, sigue la investigación sobre los presuntos sabotaxes qu’echaron p’atrás la pretensión del Grupu Cárnicu Ganaderu Asturianu de xestionar el mataderu.

El casu ta yá xudicializáu. La Policía Nacional confirma que yá dio treslláu al xulgáu qu’instruye la causa del conxuntu de les investigaciones feches.