Los salmones que vienden nes pescaderíes asturianes son seguros pal consumu humanu
Ver la transcripción del vídeo de esta noticia Momento actual
- 0:00Los investigadores han analizado 54
- 0:03muestras de cuatro especies de
- 0:04salmones, todas importadas de
- 0:06otras regiones y compradas en
- 0:08diferentes pescaderías de Asturias.
- 0:10El estudio ha tenido en cuenta los
- 0:12límites de metales fijados por la
- 0:14Unión Europea para un consumo seguro
- 0:16y la ingesta semanal tolerable.
- 0:18Solo un salmón procedente del
- 0:20Pacífico presentó una cantidad
- 0:22de plomo no apta para su consumo.
- 0:24Hemos encontrado que un 2% de las
- 0:26muestras superaba los límites
- 0:27legales europeos para plomo, pero
- 0:28ninguna de ellas para mercurio ni
- 0:30cadmio. Lo que sí me gustaría es
- 0:31hacer una llamada a la calma a todos
- 0:33los consumidores de salmón y los
- 0:34asturianos, ya que estos son aptos
- 0:36para el consumo humano.
- 0:37Más frecuentes son los errores en el
- 0:39etiquetado de los salmones del
- 0:40Pacífico que se venden en Asturias,
- 0:42el.
- 0:4217% de ellas.
- 0:44Había un error con respecto a sus
- 0:45zonas de captura o el origen
- 0:47de donde venían estos salmón.
- 0:49El estudio también ha evidenciado
- 0:51las diferencias en el nivel de
- 0:53arsénico de las truchas arco iris
- 0:55de dos ríos asturianos.
- 0:56Cogemos 15 muestras de
- 0:59piscifactorías de Río Cigüeña
- 1:01y 15 muestras recogidas
- 1:03también de piscifactorías de río,
- 1:04cuyo.
- 1:05Resultado más presencia de arsénico
- 1:07en las truchas del pequeña, pero sin
- 1:09sobrepasar los límites establecidos.
- 1:12España es el segundo país europeo
- 1:14que más pescado consume y el salmón
- 1:16es a su vez la segunda especie
- 1:18preferida por los consumidores.
Una investigación de les universidaes d'Uviéu y Salamanca revela que solo'l 2% de los exemplares analizaos supera la llende de plomu dexáu
Los investigadores analizaron 54 amueses de 4 especies de salmones. Toes importaes d'otres rexones y mercaes en distintes pescaderíes d'Asturies. L'estudiu tuvo en cuenta les llendes de metal afitaes pola Xunión Europea pa un consumu seguru y la inxesta selmanal tolerable.
Solo un salmón procedente del Pacíficu presentó una cantidá de plomu non apta pal so consumu apunta Carlos Valiente, doctorando de Bioloxía Molecular y Celular de la Universidá d'Uviéu
Más frecuentes son los errores nel etiquetáu de los salmones del Pacíficu que se vienden n'Asturies.
L'estudiu tamién amosó les diferencies nel nivel d'arsénicu de les truches arcu iris de dos ríos asturianos señala Verónica Soto, profesora del Departamentu de Ciencia y Tecnoloxía Náutica de la Universidá d'Uviéu.
Resultáu: más presencia d'arsénicu nes truches del Pigüeña pero ensin perpasar les llendes establecíes.
España ye'l segundu país européu que más pescáu consume y el salmón ye la segunda especie preferida polos consumidores.