Fuente: RTPA, 1 de avientu. 2024 18:32

Los hosteleros prevén una bona temporada de Navidá cola axenda enllena

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  • 0:01Hay ganas de juntarse y disfrutar en
  • 0:03torno a una buena mesa y ya es casi
  • 0:05imposible encontrar hueco para
  • 0:07grupos grandes los fines de semana
  • 0:09de diciembre, especialmente
  • 0:11el del 13 o el 20.
  • 0:13Este año la gente se anima de verdad
  • 0:15y a día de hoy hay fechas
  • 0:17completas.
  • 0:18Y la verdad es que hay mucha
  • 0:19petición.
  • 0:19La verdad que bien, a muy buen
  • 0:21ritmo.
  • 0:22Ya tenemos muchos días de completo
  • 0:24que el año pasado tocaba en estas
  • 0:25fechas. No era el caso.
  • 0:27Nosotros tenemos clientela ya de
  • 0:30tantísimos años y
  • 0:32siempre bien.
  • 0:34Además, los clientes están siendo
  • 0:36cada vez más previsores y ya hace
  • 0:38mucho que empezaron las reservas.
  • 0:40Las primeras peticiones, sobre todo
  • 0:41de cenas grandes
  • 0:44para para muchas personas ya
  • 0:46empezamos a recibirlas en verano,
  • 0:47sobre agosto, principios de
  • 0:49septiembre.
  • 0:50Y cada vez más establecimientos
  • 0:51piden un pago por adelantado para
  • 0:53evitar que algún grupo no aparezca
  • 0:55y las mesas queden vacías pese a
  • 0:57estar reservadas.
  • 0:59Hay grupos que reservan en varios
  • 1:01sitios y luego no se presentan.
  • 1:03Van decir deciden
  • 1:04a última hora dónde van.
  • 1:06Entonces hay gente del sector
  • 1:08que está ya pidiendo una tarjeta de
  • 1:10crédito de garantía, pero es algo
  • 1:12muy común en otras ciudades.
  • 1:13En las grandes capitales es como
  • 1:16algo muy, muy común y algo que
  • 1:17se hace en los hoteles.
  • 1:18No tiene que asustar a nadie.
  • 1:20La mayoría apuestan por menús
  • 1:21cerrados que más o menos mantienen
  • 1:23los precios del año pasado y que van
  • 1:25desde los 30 hasta los 70 €
  • 1:27por persona.

Los veceros son previsores y yá va tiempu qu'empezaron les reserves

Los hosteleros asturianos prevén una temporada de navidá mui bona cola axenda enllena nos díes claves. Nes principales ciudaes ye yá cuasi imposible atopar sitiu pa comer o cenar el fin de selmana enantes de nuechebona y les reserves fáense cada vez con más antelación.

Hai ganes de xuntase y esfrutar alredor d’una bona mesa y yá ye cuasi imposible atopar buecu pa grupos grandes los fines de selmana d'avientu, especialmente'l del 13 o'l 20, señalen José Ramón Otero, xefe de cocina d'Amares Gastronomía, Emilio Rubio, propietariu de La Montera Picona y Loli Jiménez, propietaria del Marieva Palace.

Amás, los veceros tán siendo cada vez más previsores y yá fai muncho qu'empezaron les reserves, destaca Andrea González, comercial del Hotel Abba Playa Xixón.

Cada vez más establecimientos piden un pagu por adelantao pa evitar que dalgún grupu nun apaeza y les meses queden vacíes pese a tar acutaes, esplica Ángel Lorenzo, presidente d’OTEA Xixón.

La mayoría apuesten por menús zarraos que, más o menos, caltienen los precios del añu pasáu y que van dende los 30 hasta los 70 euros por persona.