El quesu Cabrales celebra esti domingu'l so certame añal
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- 0:01Así se comercializa el queso
- 0:02Cabrales, una variedad con unas
- 0:04características muy particulares.
- 0:05Un queso azul.
- 0:07Pero bueno, tiene una maduración
- 0:08especial, una una maduración en
- 0:10cuevas que hace que sea un queso
- 0:12diferente. Tiene un veteado un poco
- 0:14más verdoso, tiene un sabor
- 0:16mucho más equilibrado, no solamente
- 0:18picante.
- 0:19A la hora de catarlo.
- 0:20A partir de una pequeña muestra que
- 0:22se huele y se degusta, hay que
- 0:23fijarse en varios parámetros a fin
- 0:25de apreciar un buen.
- 0:25Cabrales tiene que tener un olor
- 0:27intenso, un olor fuerte,
- 0:30un sabor equilibrado, que no
- 0:31destaque ni mucha acidez,
- 0:33mucho picante, que no destaque
- 0:35ningún sabor en particular,
- 0:37sino que sea algo, un conjunto.
- 0:38Y bueno, la apariencia se busca.
- 0:40Es un corte que sea uniforme,
- 0:42que sea un veteado azul
- 0:44por toda la puerta del corte del
- 0:46queso. Pues un poco homogéneo.
Quince ellaboradores participen na cita n'Arenas (Cabrales)
Envueltu nel so papel verde oficial y cola contraetiqueta del Conseyu Regulador de la Denomación d’Orixe Protexida. Asina se comercializa’l quesu Cabrales, una variedá con unes característiques mui particulares.
A la hora de prebalo, dende una pequeña amuesa que se güel y que se preba, hai que fixase en dellos parámetros col envís d’apreciar un bon Cabrales.
El domingu la cita ye n’Arenas (Cabrales) col certame del quesu. Y si dalguién quier conocer los sos secretos con anticipación, nel Conseyu Regulador y hasta’l vienres, ufiértense prebes de baldre comentaes.