Cincuenta restauranes ufiertarán el 'Menú del Indianu' nes fiestes de San Matéu
Ver la transcripción del vídeo de esta noticia Momento actual
- 0:01Y recogimos eso del indiano porque
- 0:03también era un poco homenaje, no?
- 0:05Asturias fue una una tierra
- 0:07de emigrantes que que tenemos
- 0:09todos los lazos culturales con el
- 0:11otro lado del Atlántico.
- 0:12Y hicimos también tributo
- 0:14a esas personas que en su día
- 0:15tuvieron que salir de de nuestras
- 0:17ciudades queridas y también un
- 0:18homenaje a ellos.
- 0:19En este año se incorpora también
- 0:21una página web
- 0:23de la Asociación Menú del Indiano
- 0:25punto com, en
- 0:27la que se pueden apuntar los
- 0:29restaurantes que deseen participar
- 0:31y en la que también se encontrarán
- 0:32los restaurantes que
- 0:34van a ofrecer el menú del indiano
- 0:37durante estas fiestas.
El menú foi diseñáu pol chef Nacho Manzano
Les fiestes de San Matéu n’Uviéu tamién podrán celebrase con mesa y mantel. Güei presentóse la segunda edición de les xornaes del 'Menú del Indianu', un homenaxe gastronómicu a la emigración asturiana nos díes de celebración vinientes.
Cincuenta restauranes del conceyu ufiertarán un menú compuestu por fabes con pantruque, albóndigues de xata asturiana o gochu asturcelta. Too acompañao con vinu de Cangas o sidra asturiano.
Cada establecimiento decidirá qué díes de les fiestes de San Matéu ufierta estos platos y el preciu a cobrar. L’Ayuntamientu d’Uviéu y l’Asociación 'Asturias con Sabor' entamen esti eventu culinariu.
El menú foi diseñáu pol chef Nacho Manzano, con productos de temporada que fusionen la cocina asturiana cola que vieno d’América.