Fuente: RTPA, 16 de ochobre. 2024 21:18

El Congresu de Gastronomía va abordar la llucha escontra'l despoblamientu dende los fogones

Ver la transcripción del vídeo de esta noticia Momento actual

  • 0:01Viajando con este con este féminas
  • 0:04que que trata de
  • 0:07de poner el acento en
  • 0:09en el mundo de la mujer, en el
  • 0:11mundo del rural, en el mundo de la
  • 0:13producción, pero que también trata
  • 0:14de traer a mucha gente de fuera a
  • 0:16conocer esos espacios, a lo
  • 0:18mejor menos
  • 0:20habituales en en
  • 0:22las en las guías de turismo
  • 0:24de Asturias.
  • 0:25En el caso de la mujer había
  • 0:27una deuda y había una deuda no solo
  • 0:29en.
  • 0:29Asturias, sino que hay una deuda en
  • 0:31todo el mundo.
  • 0:32Culinario, en reconocer a las.
  • 0:34Mujeres que siempre nos dieron
  • 0:36de comer, como las chef
  • 0:38profesionales que son.
  • 0:39También al otro lado de la barra,
  • 0:41cuando no solo está la familia.
  • 0:43Sino que están los clientes.
  • 0:45Y yo creo que.
  • 0:45Estas jornadas también, eh,
  • 0:47de alguna manera saldan esta deuda.

La cita itinerante va ser del 28 al 30 d'ochobre n'Uviéu

El IV Congresu Internacional de Gastronomía, Muyeres y Retu Demográficu FéminAs va abordar cómo lluchar escontra'l despoblamientu dende los fogones. El congresu vuelve a Asturies y va desenvolvese del 28 al 30 d'ochobre.

Una cita itinerante qu'anguaño mira a Occidente, con paraes y actos en L.luarca, Veiga y Castropol y sofitu a la Capitalidá Gastronómica d'Uviéu.

Presencia de ponentes internacionales de les Highlands escoceses, Croacia, Portugal, Italia, y la mayor importadora de quesos d'Estaos Xuníos. Tamién ta quien dientro de les nueses llendes apuesta pol territoriu dende la cocina.