El Congresu de Gastronomía va abordar la llucha escontra'l despoblamientu dende los fogones
Ver la transcripción del vídeo de esta noticia Momento actual
- 0:01Viajando con este con este féminas
- 0:04que que trata de
- 0:07de poner el acento en
- 0:09en el mundo de la mujer, en el
- 0:11mundo del rural, en el mundo de la
- 0:13producción, pero que también trata
- 0:14de traer a mucha gente de fuera a
- 0:16conocer esos espacios, a lo
- 0:18mejor menos
- 0:20habituales en en
- 0:22las en las guías de turismo
- 0:24de Asturias.
- 0:25En el caso de la mujer había
- 0:27una deuda y había una deuda no solo
- 0:29en.
- 0:29Asturias, sino que hay una deuda en
- 0:31todo el mundo.
- 0:32Culinario, en reconocer a las.
- 0:34Mujeres que siempre nos dieron
- 0:36de comer, como las chef
- 0:38profesionales que son.
- 0:39También al otro lado de la barra,
- 0:41cuando no solo está la familia.
- 0:43Sino que están los clientes.
- 0:45Y yo creo que.
- 0:45Estas jornadas también, eh,
- 0:47de alguna manera saldan esta deuda.
La cita itinerante va ser del 28 al 30 d'ochobre n'Uviéu
El IV Congresu Internacional de Gastronomía, Muyeres y Retu Demográficu FéminAs va abordar cómo lluchar escontra'l despoblamientu dende los fogones. El congresu vuelve a Asturies y va desenvolvese del 28 al 30 d'ochobre.
Una cita itinerante qu'anguaño mira a Occidente, con paraes y actos en L.luarca, Veiga y Castropol y sofitu a la Capitalidá Gastronómica d'Uviéu.
Presencia de ponentes internacionales de les Highlands escoceses, Croacia, Portugal, Italia, y la mayor importadora de quesos d'Estaos Xuníos. Tamién ta quien dientro de les nueses llendes apuesta pol territoriu dende la cocina.